“Banca” mămicii şi a lui tăticu’ îi ajută pe cumpărători la Prima Casă! Vezi câți părinți și-au pierdut economiile pentru a-și ajuta copiii!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 05/05/2014 » By Gabriela Sava » Sondaje, Stiri externe

Aproape două treimi din cumpărătorii britanici pentru prima lor casă apelează la sprijinul financiar al părinţilor, arată un sondaj luni, subliniind de asemenea preocupările asupra expansiunii pieţei imobiliare, relatează Reuters.

Cu preţurile locuinţelor în creştere de aproximativ 10% pe an şi restrângerea criteriilor de creditare după criza financiară din 2008, băncile cer cumpărătorilor să plătească un avans mai mare pentru a se califica să obţină restul de împrumut, fapt ce îi determină pe mulţi sa ceară bani de la părinţi.

Un sondaj pe persoane cu vârste între 20 şi 45 de ani, realizat de furnizorul de credit ipotecar Halifax, arată că 63% din cele care au cumpărat o proprietate au primit ajutor de la părinţi.

“Pentru mulţi cumpărători, sprijinul parental este acum primul pas fundamental spre proprietate”, a declarat Craig McKinlay, director ipoteci la Halifax.

Preţurile caselor din afara Londrei nu şi-au recuperat nivelurile de dinaintea crizei, dar creşterea rapidă provoacă îngrijorare în rândul unor factori de decizie de la Bank of England, care ar putea lua măsuri precaute pentru a “răci” piaţa chiar de luna viitoare.

Sondajul Halifax arată că 57% dintre părinţii celor intervievaţi se aşteaptă să-şi ajute copiii pentru o achiziţie imobiliară sau deja au făcut-o. El constată de asemenea că 27% din părinţi şi-au pierdut economiile pentru a-şi ajuta copiii, iar 10% au înmânat o moştenire mai devreme.

Sursa foto: democraziakmzero.org

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.