Europenii vor mai puţini imigranţi! Vezi ce sondaj s-a realizat!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 13/05/2014 » By Gabriela Sava » Social, Sondaje, Stiri externe

Un sondaj realizat în şapte ţări europene relevă că populaţia acestora este preocupată în special de problema imigraţiei, atât sub aspect economic, cât şi cultural, fiind numeroşi cei care consideră că imigranţii nu doresc să adopte obiceiurile ţărilor unde ajung, ci să le fure localnicilor locurile de muncă, consemnează marţi agenţia EFE.

Conform sondajului efectuat de centrul Pew Research, majoritatea grecilor (86%), italienilor (80%), francezilor (57%) şi britanicilor (55%) doresc mai puţini imigranţi în ţările lor, în timp ce, în cazul spaniolilor, germanilor şi polonezilor, opiniile pro şi contra imigraţiei sunt împărţite aproximativ egal.

Atunci când întrebarea este adresată invers, şi anume dacă cei intervievaţi ar dori o creştere a numărului de imigranţi în ţările lor, cel mai mare procent de răspunsuri pozitive s-a înregistrat în Germania (14%), la cealaltă extremă situându-se Italia şi Grecia, unde numai 2% şi respectiv 1% dintre persoanele chestionate s-au declarat în favoarea sosirii mai multor imigranţi.

Se remarcă faptul că sentimentele antiimigraţie sunt mai des întâlnire în rândul celor cu opţiuni politice conservatoare sau de dreapta decât în rândul simpatizanţilor partidelor de stânga.

În ce priveşte romii, percepţia cea mai favorabilă asupra acestora este înregistrată în Spania, unde 56% dintre cei chestionaţi au manifestat o astfel de opinie. La cealaltă extremă este Italia, unde 85% dintre persoanele chestionate au mărturisit că nu au o părere bună despre această minoritate.

Sondajul a explorat şi percepţia asupra evreilor, în acest caz majoritatea celor chestionaţi având o părere pozitivă, cu excepţia celor din Grecia, unde aproape jumătate (47%) dintre participanţi au manifestat o atitudine negativă.

Pe de altă parte, în opinia majorităţii grecilor (70%), italienilor (69%), polonezilor (52%) şi francezilor (52%), imigranţii implică o cheltuială pentru economiile ţărilor unde se instalează, în cazul spaniolilor părerile la acest capitol fiind aproape egale, 47% dintre aceştia considerând că imigranţii ajută economia spaniolă, în timp ce 46% au o părere opusă.

Cât despre percepţia asupra Uniunii Europene, pe ansamblul celor şapte ţări ea este pozitivă în cazul a 52% la sută dintre participanţii la sondaj şi negativă pentru 46%. Totuşi, 53% dintre ei cred că ţara lor a fost slăbită de aderarea la blocul comunitar, în cazul italienilor acest procent ajungând la 74%.

De asemenea, 71% dintre cei chestionaţi consideră că la Bruxelles nu se ţine cont de opinia cetăţenilor, 63% cred că UE se implică prea mult în problemele interne ale statelor membre, iar 57% estimează că ea este ineficientă. Însă, 70% dintre toţi participanţii la sondaj consideră că Uniunea Europeană contribuie la menţinerea păcii pe continent.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.