Remedii contra salivatului în timpul somnului

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 11/01/2014 » By Alina Mihailescu » Sănătate

salivat-somn

Salivatul excesiv din timpul somnului este o problemă jenantă pe care majoritatea oamenilor se feresc să o discute până și cu prietenii sau partenerul de viață. Nu mai suferi în tăcere! În fiecare noapte, milioane de oameni se trezesc din cauza perne unde cu salivă și vor să creadă că este din cauza somnului agitat pe care îl au.

Somnul relaxează corpul iar gura ta nu este scutită. Un maxilar deschis atunci când te aflii pe-o parte sau pe burtă este o invitație la salivat. Ce poți face în privința asta?

1. Dormi pe spate

Folosește gravitația pentru a nu mai saliva noaptea. Atunci când dormi pe spate, cavitatea orală va rămâne închisă iar saliva ta va fi înghițită. De multe ori însă, schimbarea posturii din timpul somnului este foarte dificilă.

2. Respiră doar pe nas

Respiratul pe gură este un factor care crește salivarea. Din acest motiv, cel mai bine încearcă mereu să respiri doar pe nas. Programează-ți o vizită la medicul ORL-ist pentru a exclude anumite boli care te pot împiedica să respiri pe nas.

3. Încearcă să slăbești

Obezitatea sau grăsimea din jurul gâtului cresc circumferința acestuia și apasă pe căile respiratorii. Această compresie poate accentua salivarea.

4. Controlează nivelul stresului

Stresul și grijile zilnice îți pot da un somn agitat, timp în care poți dormi cu gura deschisă. Dacă nu ai alte probleme de sănătate, gura ta va rămâne închisă în timpul unui somn liniștit.

5. Folosește gutierele cu grijă

Gutierele sunt bune pentru a împiedica scrâșnitul dinților în timpul somnului, dar pot cauza salivat în exces. Schimbă gutiera sau renunță la ea dacă salivezi din cauza ei în timp ce dormi. Mergi la medic pentru a rezolva scrâșnitul dinților printr-o altă metodă.

Dacă toate sfaturile de mai sus dau greș, acoperă-ți perna cu un prosop pentru a reduce împrăștierea salivei pe toate așternuturile.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.