Rusia vrea să transforme Crimeea într-un ‘portavion de nescufundat’! Vezi ce va face!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 26/03/2014 » By Gabriela Sava » Politică, Stiri externe

Ministerul rus al Apărării intenţionează să desfăşoare pe aerodromul din localitatea Gvardeisk, în Crimeea, un regiment de bombardiere strategice Tu-22M3, care sunt în acelaşi timp avioane de patrulare, a căror rază de acţiune poate ajunge, cu alimentare în aer, la 8.000 de kilometri, capabile să transporte până la şase rachete în interiorul fuzelajului, informează Interfax.

Potrivit oficialilor de la apărare, regimentul de aviaţie strategică va fi redislocat la Gvardeisk până în anul 2016.

Un regiment rusesc de avioane care transportă rachete a fost dislocat la Gvardeisk până în anii 1990, când a fost evacuat în Rusia.

Înaintea de venirea primelor avioane, este necesară o modernizare a infrastructurii ce datează din epoca sovietică. În plus, va fi reamanajat şi aerodromul din Kacea, utilizat în perioada Uniunii Sovietice.

Un responsabil al Ministerului rus al Apărării a declarat pentru Interfax că Moscova nu şi-a trasat ca sarcină restabilirea tuturor aeroporturilor militare care în perioada sovietică găzduiau avioanele strategice purtătoare de rachete pentru Flota sa din Marea Neagră.

‘Va fi amplasat un număr necesar şi suficient de avioane strategice care să servească flota noastră. Întotdeauna a existat o nevoie de ele pe direcţia sudică, iar acum au apărut condiţiile adecvate pentru revenirea lor în Crimeea, peninsulă care în epocă era numită ,,portavion de nescufundat,,’, a subliniat interlocutorul Interfax.

Acesta a mai indicat că în afară de Tu-22M3, în Crimeea vor desfăşurate avioane de vânătoare Su-27, avioane antinavale Tu-142 şi Il-38, precum şi elicoptere Ka-27 şi Ka-29.

Sursa foto: airheadsfly.com

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.