Putin cere să nu fie trădaţi cei care au învins fascismul! Vezi ce a mai declarat președintele rus!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 09/05/2014 » By Gabriela Sava » Politică, Stiri externe

Preşedintele rus Vladimir Putin a subliniat vineri rolul sovieticilor în înfrângerea fascismului, cu prilejul celei de-a 69-a aniversări de la victoria împotriva Germaniei naziste în 1945, şi a declarat că cei care au învins fascismul nu trebuie niciodată trădaţi, relatează Reuters.

‘Voinţa de fier a poporului sovietic, curajul şi rezistenţa sa a salvat Europa de la sclavie. Ţara noastră este cea care i-a urmărit pe nazişti până în vizuina lor, a realizat nimicirea lor finală şi deplină, a învins cu costul a milioane de victime şi suferinţe cumplite’, a declarat Putin într-un discurs rostit în faţa participanţilor şi oaspeţilor prezenţi la parada militară din Piaţa Roşie – militari, veterani de război şi locuitori ai Moscovei.

‘Vom preţui întotdeauna acest adevăr nepieritor şi sacru şi nu vom permite trădarea şi uitarea eroilor – a tuturor celor care fără să-şi cruţe viaţa au apărat pacea în lume’, a mai spus liderul rus, după ce militari în dispozitiv, tancuri, artilerie, lansatoare mobile de rachete balistice au trecut prin faţa sa. În finalul paradei, avioane şi elicoptere de luptă au survolat capitala rusă.

Apelul preşedintelui rus de a nu-i uita pe cei care au învins fascismul intervine în contextul în care Moscova a avertizat cu privire la pericolele reprezentate de către noii lideri veniţi la putere în Ucraina, pe care îi percepe ca pe neofascişti, şi a cerut Europei să împiedice ascensiunea extremei-drepte.

Criza din Ucraina a suscitat îngrijorarea comunităţii internaţionale că Rusia ar putea trimite trupe şi ar putea să ocupe o parte din estul Ucrainei, unde separatişti proruşi au preluat controlul asupra mai multor oraşe şi ocupă clădiri-cheie la Doneţk, centrul administrativ al regiunii omonime.

Rusia a anexat Crimeea în luna martie, după ce un guvern proeuropean a venit la putere la Kiev, în urma înlăturării de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici. Liderii de la Kiev resping însă acuzaţia că neofascismul este în ascensiune în Ucraina, notează Reuters.

Sursa foto: adevarul.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.