Papa Francisc critică! Vezi pe cine!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 27/03/2014 » By Gabriela Sava » Politică, Stiri externe

Papa Francisc a criticat joi dimineaţă, în faţa a circa 500 de parlamentari italieni şi nouă miniştri, riscul ‘corupţiei’ la care este supusă o clasă politică atunci când ‘se îndepărtează de oameni’, informează AFP.

În timpul unei slujbe în Bazilica Sfântul Petru, înainte de a-l primi pe preşedintele american Barack Obama, Papa Francisc a descris pericolele care-i ameninţă în general pe politicieni, într-un discurs ce poate fi înţeles ca o aluzie indirectă la clasa politică italiană, criticată deseori pentru privilegiile şi ineficienţa sa.

Aceasta este prima dată când Suveranul Pontif primeşte la o slujbă o mare parte dintre aleşii italieni.

‘Liderii din vremea lui Iisus nu recunoşteau cauza intereselor lor partizane şi a luptelor interne’, le-a reamintit el parlamentarilor, printre care şi preşedinţii celor două camere ale parlamentului, Laura Boldrini şi Pietro Grasso.

El a criticat clasele conducătoare de fiecare dată când ele ‘se îndepărtează de oameni, închizându-se în propriul lor grup, implicate în lupte interne’, ceea ce-i face pe membrii lor ‘oameni cu inimi împietrite’.

‘Din simpli păcătoşi, ei se transformă în persoane corupte’, a afirmat Papa Francisc.

Săptămâna trecută, Papa Francisc a transmis un avertisment ferm împotriva corupţiei şi a practicilor mafiote din Italia şi din lume.

Sursa foto: antena3.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.