17 decembrie 1989, ZIUA în care Timişoara a început să respire LIBERTATE

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 17/12/2013 » By Pricop Marius » Opinie

comemorare_24_ani_revolutieTS002 (Small)

Eroi nu mor! În memoria celor 66 de manifestanţi din Timişoara care au căzut pentru libertate în Revoluţia din Decembrie 1989 în ziua de 17 decembrie 1989, toate steagurile instituţiilor din oraş au fost coborâte marţi în bernă.

În cursul dimineţii a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitană, urmată de o depunere de coroane şi de o slujbă la Biserica Martirilor. După-amiază, familiile martirilor şi revoluţionarii au mers la Cimitirul Eroilor, unde a avut loc o altă slujbă de pomenire şi depuneri de coroane.

Timişorenii sunt aşteptaţi seara la un moment de reculegere cu lumânări în memoria eroilor martiri ai Revoluţiei pe treptele Catedralei Mitropolitane.

De asemenea, suporterii echipei de fotbal ASU Politehnica Timişoara (LIGA4 ) vor organiza un marş din Piaţa Maria pe traseul Catedrală – Operă – Cimitirul Eroilor, în cadrul evenimentului ‘Respect ’89, eroii nu mor niciodată’. Manifestările comemorative vor continua până în data de 21 decembrie.

Pe 17 decembrie 1989, armata a organizat o demonstraţie de forţă în centrul Timişoarei, iar la ora 17,00 s-au auzit primele focuri de armă în oraş. La Procuratura Militară Timişoara au fost înregistraţi atunci 66 de morţi şi 196 de răniţi.

Foto: Sebastian Tătaru

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.