60 de zile de nesomn înaintea morții sale! Dezvăluiri șocante din procesul intentat AEG de familia lui Michael Jackson!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 22/06/2013 » By News TM » Monden, Stiri externe

The Michael Jackson Trial Continues

 

Michael Jackson s-a stins din viață în data de 25 iunie 2009, într-o perioadă în care se pregătea să stabilească un record mondial privind cea mai de succes serie de concerte din istorie.

Conform unor dezvăluiri recente care au fost făcute în timpul procesului pe care familia acestuia l-a intentat companiei organizatoare a spectacolelor starului muzicii pop, se pare însă că, fără să fie conștient de acest lucru, Michael Jackson ar fi stabilit un altfel de record care, prin consecințele pe care le-a adus asupra stării sale generale de sănătate, au și condus la decesul său, informează CNN.

Potrivit doctorului Charles Czeisler, specialist la Harvard, chemat de mama artistului pentru a depune mărturie în cadrul procesului intentat companiei AEG, decesul lui Michael Jackson ar fi survenit în urma lipsei de somn.

Charles Czeisler a declarat, în timpul procesului care se află acum în a opta săptămână de audieri, că Michael Jackson ar putea fi singurul om care a trăit două luni fără aşa numitul somn REM (Rapid Eye Movement), care reprezintă un somn natural, vital pentru corp şi creier.

REM este una dintre etapele somnului, caracterizată prin mişcări oculare rapide sub pleoapele închise.

Visele apar doar în această fază.

Din durata totală a unui somn, aproximativ 20 la sută reprezintă stadiul REM de somn.

Cele 60 de nopţi în care Michael Jackson a fost tratat cu propofol de către medicul Conrad Murray ar fi reprezentat, în opinia medicului citat la proces, o premieră din punct de vedere medical.

Propofolul este un sedativ foarte puternic și întrerupe ciclul natural de somn, oferindu-i pacientului senzaţia de odihnă, fără a fi vorba însă de un somn adevărat, de tipul somnului REM, a susţinut Charles Czeisler.

Specialistul de la Harvard, care oferă consultanţă pentru NASA şi CIA, a opinat că şi dacă nu ar fi existat supradoza din 25 iunie 2009, Michael Jackson ar fi murit, cel mai probabil din cauza lipsei de somn.

Acesta a mai explicat că şoarecii din laborator mor după cinci săptămâni în care nu beneficiază de somn REM.

“Este ca şi cum ai mânca celuloză în loc de hrană adevărată. Stomacul este plin şi nu simte senzaţia de foame, însă persoană nu beneficiază de nicio calorie“,

a explicat pe înțelesul nespecialiștilor Charles Czeisler.

Michael Jackson s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, în iunie 2009, în urma unei “intoxicaţii grave” cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

Familia lui Michael Jackson a acționat în judecată compania AEG, care organiza seria de concerte ce urma să aibă loc la Londra, considerând-o responsabilă pentru angajarea lui Conrad Murray.

Sursa info: www.mediafax.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.