Un hotel a fost distrus de o explozie provocată de rebeli! Vezi consecințele!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 08/05/2014 » By Gabriela Sava » Justiţie, Stiri externe

Rebelii au aruncat în aer joi celebrul Hotel Carlton din Alep, provocând victime printre militarii care ocupau această clădire de la începutul conflictului din Siria, a informat televiziunea de stat şi o organizaţie neguvernamentală, relatează AFP.

‘Brigăzile rebelilor islamişti au aruncat în aer Hotelul Carlton din vechiul oraş Alep, folosind o cantitate mare de explozibil plasat într-un tunel’ sub clădire, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

OSDH a precizat că în explozie şi-au pierdut viaţa militari şi membri ai miliţiilor pro-Assad, fără a oferi bilanţul precis, adăugând că după explozie au izbucnit lupte.

‘Terorişti au vizat Hotelul Carlton declanşând o explozie puternică, care a provocat distrugerea în totalitate a hotelului şi distrugerea unor clădiri istorice din jur’, a precizat televiziunea de stat, referindu-se la rebelii calificaţi drept ‘terorişti’ de regim.

Hotelul Carlton, situat în apropierea centrului istoric al oraşului Alep, a fost una dintre clădirile exclusiviste din fosta capitala economică a Siriei, înainte ca aceasta să fie devastată de luptele din 2012. Al doilea oraş ca mărime din Siria, Alep a fost şi el angrenat în război în vara anului 2012, după o ofensivă a rebelilor care încearcă de trei ani să răstoarne regimul lui Bashar al-Assad.

Sursa foto: bbc.co.uk

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.