Rusia expulzează patru americani! Vezi de ce au fost acuzați americanii!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 28/04/2014 » By Gabriela Sava » Justiţie, Social, Stiri externe

Autorităţile de la Moscova au expulzat patru cetăţeni americani intraţi pe teritoriul rus cu vize turistice, dar care de fapt predau cursuri de limba engleză şi ‘făceau propagandă pentru valorile americane’, a anunţat luni serviciul rus de imigraţie, citat de AFP.

Un tribunal din localitatea Cebocsary (situată la 700 de kilometri est de Moscova) a decis expulzarea lor şi i-a condamnat la plata unei amenzi de 2.000 de ruble (40 de euro). ‘În realitate, în timpul şederii lor la Cebocsary, ei au predat limba engleză studenţilor facultăţii de limbi străine (…) făcând propagandă pentru valorile americane’, se explică într-un comunicat al serviciului menţionat, care precizează că cei patru sunt încă în Rusia, dar vor pleca în scurt timp.

Printre ei se află şi o americancă sosită în Rusia în anul 2001 ca voluntar în organizaţia Peace Corps (Corpul Păcii), ce a fost interzisă anul următor de autorităţile ruse, care au acuzat-o că desfăşoară acţiuni de spionaj.

Decizia expulzării celor patru americani survine în contextul tensiunilor dintre Moscova şi Washington generate de conflictul din Ucraina, dar serviciul rus de imigraţie susţine că ‘nu are nicio legătură cu situaţia internaţională’.

Sursa foto: karadeniz-press.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.