Fostul premier israelian Ehud Olmert, condamnat la închisoare! Vezi ce faptă a comis!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 13/05/2014 » By Gabriela Sava » Justiţie, Politică, Stiri externe

Fostul prim-ministru israelian Ehud Olmert a fost condamnat marţi la şase ani de închisoare pentru luare de mită, într-un răsunător scandal imobiliar pe când era primar al Ierusalimului (1993-2003), aceasta fiind prima condamnare cu executare a unui şef de guvern în Israel, relatează Reuters şi AFP.

Potrivit sentinţei, Olmert (68 de ani) va trebui să achite şi o amendă de un milion de shekeli (210.000 euro).

El este primul şef de guvern din istoria Israelului condamnat la închisoare cu executare şi, dacă avocaţii săi nu vor reuşi să conteste sentinţa la Curtea Supremă, va deveni al doilea înalt oficial israelian care stă la închisoare după ex-preşedintele Moshe Katsav, care execută o pedeapsă cu privarea de libertate într-un caz de viol.

În urma cu doi ani, politicianul veteran a fost achitat în cele mai multe dintre cele mai importante acuzaţii ce i-au fost aduse în cazuri separate, implicând legăturile sale cu un om de afaceri american.

Aceste acuzaţii de corupţie au provocat demisia lui Olmert din funcţia de prim-ministru în 2008, achitarea sa poziţionându-l pentru o posibilă revenire pe scena politică.

În noul proces de corupţie, judecătorul David Rozen l-a găsit vinovat pe Olmert de două acuzaţii de luare de mită şi a spus că acesta a acceptat 500.000 de shekeli (144.000 dolari) de la dezvoltatorii proiectului Holyland – un complex de clădiri de apartamente în Ierusalim – şi 60.000 de shekeli (17.000 dolari) într-un proiect imobiliar separat.

Sursa foto: albedaiah.com

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.