Coreea de Sud avertizează cu privire la intențiile Coreii de Nord! Vezi ce intenții ar avea!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 08/05/2014 » By Gabriela Sava » Justiţie, Politică, Stiri externe

Ministrul sud-coreean al apărării, Kim Kwan-jin, a avertizat joi cu privire la un test nuclear iminent din partea Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC), afirmând că pregătirile pentru cea de-a patra detonare nucleară se află pe ultima sută de metri, relatează Xinhua.

Kim Kwan-jin s-a întâlnit cu reprezentanţi ai presei la Seul şi le-a spus acestora că Phenianul ‘pregăteşte cel de-al patrulea test nuclear şi a ajuns acum pe ultima sută de metri’. Kim a declarat că RPDC poate desfăşura un test oricând, în funcţie de deciziile luate de conducerea ţării, dar a precizat că regimul comunist de la Phenian ar putea amâna intenţionat acest test şi aborda o tactică înşelătoare, dat fiind că, potrivit lui, Nordul este foarte bun la războaie psihologice.

Comentariile sale au venit pe fondul unor temeri crescânde legate de faptul că RPDC ar putea efectua cel de-al patrulea test nuclear al său după desfăşurarea altor trei începând din 2006, ultimul dintre ele având loc în luna februarie a anului trecut.

RPDC a avertizat că va efectua un ‘nou tip de test nuclear‘ pentru a-şi spori capacităţile de descurajare nucleară, iar armata sud-coreeană a anunţat că a detectat o activitate sporită în jurul principalului complex de lansare nord-coreean înaintea vizitei preşedintelui american Barack Obama de la Seul.

Obama s-a întâlnit cu omoloaga sa sud-coreeană Park Geun-hye la sfârşitul lui aprilie, punându-se de acord să impună mai multe sancţiuni împotriva Nordului dacă Phenianul va efectua un nou test. Conform unor informaţii difuzate de presa locală, RPDC a efectuat recent teste de motor pentru o rachetă balistică intercontinentală cunoscută sub numele de KN-08, care a fost expusă de Nord cu ocazia unor parade militare.

Sursa foto: ziuanews.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.