Boko Haram ar putea ţine fetele răpite într-o junglă greu accesibilă! Vezi detalii!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 08/05/2014 » By Gabriela Sava » Justiţie, Stiri externe

Mai multe indicii relevă că miliţiile islamiste Boko Haram ţin adolescentele răpite recent în uriaşa masă împădurită Sambisa din Nigeria, o zonă verde cu acces foarte dificil şi înşelător care până acum era refugiul militarilor. Este un teritoriu izolat unde mulţi nu îndrăznesc să se aventureze, informează joi ziarul ABC.

Umar Maryah, profesor la Universitatea din Maidguri, a explicat ziarului The Guardian că jungla ascunde o mare diversitate de animale sălbatice. Maimuţe, antilope, lei, elefanţi, struţi şi şerpi veninoşi şi-au găsit aici adăpost. Mai exact, se crede că fetele ar fi sechestrate într-un buncăr de război ascuns în adâncul acestei jungle.

Sambisa constituie refugiul perfect pentru Abubakar Shekau, liderul miliţiilor Boko Haram. Un loc izolat, un pământ al nimănui unde mulţi nu îndrăznesc să se aventureze. La 14 aprilie, Boko Haram a răpit peste 200 de adolescente de la liceul din Chibok, în Borno, ameninţând că le va vinde ca sclave. Duminică 4 mai, alte 11 fete cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au fost răpite de presupuşi membri ai acestei organizaţii în localitatea Warabe, tot în Borno.

Deşi iniţial atacurile se concentrau în partea de nord a Nigeriei, teroriştii şi-au intensificat acţiunile în restul ţării, mai ales în capitala Abuja. La 14 aprilie, un atentat într-una din principalele staţii de autobuz din capitală s-a soldat cu 75 de morţi şi 216 răniţi, iar o săptămână mai târziu un alt atac cu bombă, în aceeaşi zonă, a lăsat în urmă 19 morţi şi 60 de răniţi.

Boko Haram a organizat şi răpiri de cetăţeni occidentali din ţara vecină Camerun, dintre care cea mai recentă la 4 aprilie, când a sechestrat doi preoţi italieni şi o călugăriţă canadiană, aflaţi de atunci într-un loc necunoscut. Guvernul camerunez a anunţat că gruparea dispune de o reţea de recrutare în această ţară şi că din luna februarie a recrutat circa 200 de tineri – cu vârste între 15 şi 19 ani – din localitatea Kolofata, zonă din nordul Camerunului aflată la frontiera cu Nigeria.

Cu circa 170 de milioane de locuitori integraţi în peste 200 de grupuri tribale, Nigeria, ţara cea mai populată din Africa, este scena unor incidente violente pe fondul profundelor diferenţe politice şi religioase şi al unor revendicări teritoriale.

Sursa foto: nymag.com

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.