Algerianul care a stat la baza valului de xenofobie de anul trecut, condamnat la închisoare! Vezi cât timp va sta închis!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 05/03/2014 » By Gabriela Sava » Justiţie, Stiri externe

Imigrantul din Algeria care a înjunghiat în noiembrie anul trecut o tânără bulgăroaică în centrul Sofiei, încercând s-o jefuiască, a fost condamnat marţi la 12 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la o instanţă superioară.

 Incidentul a provocat o serie de atacuri xenofobe. În ziua de după atac, câteva mii de ultranaţionalişti s-au adunat pentru un miting, cerând ca toţi imigranţii ilegali să fie expulzaţi din ţară. Cel mai grav incident a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când un bulgar de etnie turcă a fost bătut cu cruzime de cinci persoane care au crezut că este refugiat din Siria. Bărbatul a fost internat în stare de comă la spital, iar patru dintre atacatori au fost reţinuţi de poliţie şi acuzaţi de tentativă de omor.

 În toamna anului 2013 Bulgaria s-a confruntat cu un aflux de refugiaţi şi imigranţi, în special din Siria, dar şi din alte state din Africa şi Asia. Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului frontiera turco-bulgară a fost trecută ilegal de peste 11.000 de persoane. Sub presiunea opiniei publice, autorităţile de la Sofia au reuşit să pună capăt pătrunderii în masă de imigranţi pe la frontiera bulgaro-turcă prin dislocarea de-a lungul graniţei a peste 1.100 de poliţişti care îi opresc pe cei care vor să pătrundă pe teritoriul bulgăresc. Poliţiştii sunt acolo şi în momentul de faţă, aşteptând finalizarea construirii unui zid de 30 de kilometri care să îngreuneze pătrunderea imigranţilor în Bulgaria.

Sursa foto: cugetliber.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.