Un tribunal din Ankara a decis deblocarea accesului la YouTube! Vezi când și de ce a fost interzis accesul!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 04/04/2014 » By Gabriela Sava » IT, Justiţie, Stiri externe

Un tribunal din Ankara a ordonat vineri deblocarea accesului la YouTube, ce fusese interzis săptămâna trecută de guvernul turc, au anunţat mass-media turce, relatează AFP.

Decizia de deblocare, la care se poate face apel, survine după ce joi a fost ridicată şi interdicţia de accesare a reţelei Twitter, imediat ce Curtea Constituţională a apreciat că măsura de blocare a accesului la reţeaua de socializare este contrară libertăţii de expresie.

Puterea islamo-conservatoare de la Ankara a cerut blocarea YouTube la 27 martie, invocând ‘securitatea naţională’ după difuzarea unei înregistrări pirat în care responsabilii turci evocau planuri de intervenţie militară în Siria. Reţeaua Twitter a fost blocată la 20 martie în Turcia, la solicitarea premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor acuzaţii de corupţie împotriva sa.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a criticat de asemenea vineri decizia Curţii Constituţionale care a apreciat ilegală blocarea foarte controversată a reţelei Twitter, dar a cerut guvernului să anuleze această măsură.

Sursa foto: pcmerkez.blogspot.com

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.