Microsoft a oferit un update de securitate pentru Internet Explorer! Vezi de ce și pentru ce versiuni!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 02/05/2014 » By Gabriela Sava » IT, Stiri externe

Microsoft a pus la dispoziţie de urgenţă joi un update de securitate pentru browserul său Internet Explorer, victimă a unei importante vulnerabilităţi, ajutând astfel inclusiv milioane de clienţi care încă mai folosesc sistemul de operare Windows XP, pentru care compania nu mai oferă asistenţă tehnică de la începutul lunii aprilie, relatează AFP şi Reuters.

Microsoft s-a grăbit să ofere acest update, disponibil pentru versiunile de la 6 la 11 ale Internet Explorer, după ce, în weekend, compania de securitate cibernetică FireEye Inc a atras atenţia că un grup sofisticat de hackeri a exploatat breşa pentru a lansa atacuri într-o companie numită ‘Operation Clandestine Fox’.

Luni, autorităţile americane i-au atenţionat pe internauţi în legătură cu această breşă de securitate, sfătuindu-i să utilizeze alte browsere de navigare pe internet.

Este prima mare ameninţare după ce Microsoft a încetat să mai ofere asistenţă, la 8 aprilie, pentru sistemul său de operare Windows XP, vechi de 13 ani.

Miercuri, Microsoft a precizat iniţial că nu va oferi soluţii de remediere a breşei pentru utilizatorii de Windows XP, deoarece a încetat să mai susţină acest produs. Însă, joi, în timp ce Microsoft a început să ofere update-ul pentru acoperirea vulnerabilităţii prin sistemul său automat Windows Update, o purtătoare de cuvânt a companiei a spus că soluţia tehnică va fi oferită şi clienţilor care folosesc XP.

“Am decis să o rezolvăm, să o rezolvăm rapid şi pentru toţi clienţii noştri”, a scris purtătoarea de cuvânt, Adrienne Hall, pe blogul oficial al Microsoft. Ea a precizat că nu au existat multe atacuri care să exploateze această breşă şi că îngrijorările au fost exagerate.

Sursa foto: geekwire.com

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.