Evaziune “grasă”! Un administrator a încercat să “păcălească” statul cu 3 milioane de lei

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 04/10/2013 » By Pricop Marius » Eveniment, Stiri locale

bani-evaziune

Poliţiştii de investigare a fraudelor efectuează cercetări faţă de un bărbat de 35 de ani, din Timişoara, care, în calitate de administrator al unei societăţi, este suspectat că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 3.000.000 de lei.    

Ieri, 3 octombrie, în urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate,  ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor,  cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală faţă de un bărbat de 35 de ani, din Timişoara.

În fapt, în perioada iulie – decembrie 2010, suspectul în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate transport rutier de mărfuri, ar fi omis cu intenţie evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că societatea administrată de acesta ar fi livrat cereale către mai multe societăţi comerciale din ţară şi ar fi achiziţionat anvelope de la o altă societate comercială, fiind emise facturi fiscale neînregistrate în contabilitate, neevidenţiate şi nedeclarate odată cu depunerea declaraţiilor privind obligaţiile la bugetul de stat. În urma operaţiunilor efectuate, societatea în cauză ar fi încasat peste  5.000.000 de lei.

Prin neînregistrarea veniturilor realizate, suspectul ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu peste 2.900.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.