Uniunea Europeană vrea un preţ unic pentru gazul rusesc! Vezi pentru ce state!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 02/05/2014 » By Gabriela Sava » Economie, Stiri externe

Uniunea Europeană vrea un preţ unic pentru gazul rusesc pentru toate statele membre, a declarat vineri, la Varşovia, comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, relatează Reuters.

Afirmaţia a fost făcută după o întâlnire cu premierul polonez Donald Tusk, care promovează ideea unei comunităţi enegetice europene şi a unor achiziţii comune de gaz rusesc.

“Vrem un preţ uniform la gaze în piaţa comună europeană”, a spus Oettinger, într-o conferinţă de presă comună cu Tusk. Comisarul european a mai precizat că Europa ar trebui să aibă reţele paneuropene pentru gaze naturale şi electricitate, inclusiv mai multe legături energetice între ţări, mai multe terminale pentru gaz natural lichefiat şi o mai mare diversificare cu parteneri precum Norvegia.

Ministrul ucrainean al energiei, Iuri Prodan, a declarat imediat că Ucraina susţine ideea introducerii unui preţ unic pentru gazul natural în Uniunea Europeană. “Susţin pe deplin ideea. Nu vrem să plătim un preţ discriminatoriu”, a spus Prodan, la Varşovia, înaintea unei întâlniri cu omologul său rus şi cu Oettinger.

Sursa foto: www.allmoldova.com

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.