Ucraina suspendă exporturile de arme şi echipamente militare către Rusia! Vezi de ce!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 04/04/2014 » By Gabriela Sava » Economie, Justiţie, Politică, Stiri externe

Ucraina intenţionează să-şi suspende cooperarea militară cu Rusia, căutând în prezent noi pieţe de export pentru producţia complexului său militaro-industrial, a declarat vineri vicepremierul ucrainean Vitali Iarema, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.

‘Este o nebunie curată să fabrici produse pentru Federaţia Rusă, care apoi să fie îndreptate împotriva noastră’, a afirmat oficialul ucrainean, sugerând că premierul Arseni Iaţeniuk ar fi luat deja o decizie cu privire la suspendarea cooperării militare cu Rusia.

Ucraina, în mod tradiţional, cooperează foarte activ cu Rusia în domeniul industriei militare şi în sectorul construcţiei de rachete, a amintit el.

Pe teritoriul ucrainean activează multe întreprinderi care fabrică arme şi echipamente militare ce sunt exportate în Rusia. În acelaşi timp, o întrerupere bruscă a acestei cooperări va duce la pierderi grave pentru economia ucraineană, a recunoscut vicepremierul, indicând că întreruperea colaborării cu Rusia în domeniul militar se va face treptat.

În acest sens, el a indicat că astăzi guvernul caută activ pieţe de desfacere pentru producţia industriei militare ucrainene. În special, guvernul de la Kiev intenţionează să redirecţioneze exporturile către pieţele estice.

Pentru moment, autorităţile ucrainene au decis să suspende furnizarea de arme şi echipamente militare către Federaţia Rusă, a declarat vicepremierul Vitali Iarema, citat de filiala din Ucraina a agenţiei ruse de presă RIA Novosti.

Cu toate acestea, producţia cu ‘dublă utilizare’ va continua să fie exportată în Rusia, a mai spus el, dând ca exemplu în acest sens motoarele de elicoptere, fabricate de uzina Motor Sich, care ajung deopotrivă pe elicopterele militare şi cele civile.

Sursa foto: bzi.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.