Numărul românilor care trăiesc în Germania a atins un nivel record! Vezi câte milioane de straini trăiesc acum în Germania!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 07/03/2014 » By Gabriela Sava » Economie, Stiri externe, Stiri nationale

Numărul străinilor care trăiesc în Germania a atins un nivel record anul trecut, 7,6 milioane de persoane dintr-o populaţie totală de 80,5 milioane de locuitori, iar românii au înregistrat cea mai mare creştere procentuală (30,4%), arată cifrele publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis), transmite AFP.

Destatis precizează că numărul străinilor care trăiesc în Germania a crescut anul trecut cu 419.900 de persoane, sau 5,8%, atingând cel mai ridicat nivel de la debutul colectării datelor statice cu privire la acest indicator în 1967.

Cea mai mare parte a noilor veniţi (316.09 persoane) sunt din Uniunea Europeană, în special din Polonia şi Ungaria. Creşterile procentuale cele mai mari au fost înregistrate însă în cazul celor proveniţi din România (30,4%) şi Bulgaria (23,6%), chiar dacă în valoare absolută contingentele din cele două ţări sunt limitate. De exemplu, în cazul românilor, un număr de 62.372 persoane erau înregistrate la sfârşitul anului 2013 în registrul central al străinilor din Germania (AZR), faţă de 45.804 persoane la finele lui 2012.

A crescut însă şi numărul imigranţilor din ţările Europei de Sud afectate de criză, cu o creştere de 13% a numărului spaniolilor, cu 6% a grecilor şi cu 4% a italienilor. Un număr de 63.719 de persoane provenite din cele trei ţări trăiau în 2013 în Germania, cu 6% mai mult decât în 2012.

Datele se referă la cei care nu au un paşaport german. Pe lângă sosiri şi plecări, datele iau în calcul naşterile şi decesele străinilor în Germania, în timp ce persoanele naturalizate sunt scoase din acest registru.

Sursa foto: dw.de

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.