Germania nu mai oferă Greciei nicio despăgubire pentru crimele naziste! Vezi care este motivul

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 07/03/2014 » By Gabriela Sava » Economie, Politică, Stiri externe

Preşedintele german Joachim Gauck a declarat, joi, la Atena, că nu mai există nicio ‘cale legală’ care să-i permită Greciei să solicite despăgubiri pentru crimele naziste, aşa cum a cerut şeful statului elen Carolos Papoulias, informează AFP.

Grecia nu a renunţat niciodată (la despăgubiri) şi cere rezolvarea acestei probleme prin începerea rapidă de discuţii’, a declarat preşedintele elen Carolos Papoulias, care l-a primit pe omologul său german pentru o vizită de două zile în Grecia.

Răspunsul omologului său a reiterat poziţia Germaniei în legătură cu această veche dezbatere: ‘Ştiţi că nu vă pot da alt răspuns decât acela că orice cale legală este închisă’, a răspuns preşedintele Gauck.

Guvernul german a susţinut întotdeauna că problema despăgubirilor de război a fost rezolvată în cadrul acordurilor dintre state de la Conferinţa de la Paris, în noiembrie 1945.

Preşedintele german şi-a declarat cu toate acestea intenţia, în timpul vizitei în Grecia, de a ‘recunoaşte vina Germaniei‘ pentru victimele războiului, ‘un cuvânt care nu are doar un sens penal, ci şi unul moral, şi despre acesta este vorba’, a precizat Joachim Gauck.

Joachim Gauck va merge vineri cu omologul său grec la Ligiades, o localitate situată în apropiere de Ioannina, în regiunea Epirus, la 400 de kilometri nord-vest de Atena, unde pe 3 octombrie 1943 naziştii au ucis 90 de persoane, între care şi numeroşi copii, în represalii la atacurile rezistenţei greceşti împotriva armatei germane.

Sursa foto: esamecorsiettore.wordpress.com

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.