Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut! Vezi cu cât!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 13/05/2014 » By Gabriela Sava » Economie, Stiri nationale

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 13,2%, în martie 2014, faţa de februarie, pe fondul creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+24,1%), comerţul cu autovehicule (+16,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,4%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+8,0%).

Potrivit datelor INS, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 0,4%, în luna martie 2014, comparativ cu luna precedentă.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 8,1% şi a scăzut cu 3,4%, ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 2,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 1,7% ca serie brută şi cu 2,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Calculat comparativ T1 2014 – T1 2013, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, atât ca serie brută, cu 1,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută, cu 7,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,2%.

Sursa foto: auto-business.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.