Aproape 50% dintre companiile globale adoptă strategii de HR pentru sprijinirea angajaţilor. Vezi care sunt cele mai utilizate strategii

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 03/03/2014 » By Gabriela Sava » Economie, Stiri externe

Aproape jumătate dintre companiile private adoptă strategii de Resurse Umane /HR/ pentru sprijinirea angajaţilor noi şi a celor cu potenţial profesional ridicat, arată rezultatele studiului realizat de SuccessFactors, o companie a SAP, şi Economist Intelligence Unit /EIU/.

Astfel, potrivit studiului, 45% dintre directorii de HR chestionaţi consideră că expunerea angajaţilor cu un potenţial ridicat la diverse situaţii de business reprezintă o modalitate bună de învăţare.

De asemenea, 47% dintre repondenţi vor să adopte strategii pentru sprijinirea angajaţilor noi şi a celor cu un potenţial ridicat, iar circa 30% adoptă strategii de HR care implică utilizarea unor tehnologii software, precum sistemele de eLearning.

Potrivit cercetării, 43% dintre directorii chestionaţi sunt de părere că programele de lucru flexibile pot creşte eficienţa şi gradul de motivare al angajaţilor, una din cinci companii utilizând în acest sens instrumente de colaborare în cloud.

Printre cele mai folosite tehnologii software la nivelul companiilor se mai află sistemele core HR/HRiS, utilizate în 35% dintre cazuri, dar şi sistemele de videoconferinţă, folosite de un sfert din companiile chestionate.

Sondajul comandat de EY a fost realizat pe un eşantion de peste 200 de directori de HR din întreaga lume, cu scopul de a afla mai multe despre provocările întâmpinate de aceştia în interacţiunea cu angajaţii, dar şi informaţii despre strategiile pe care aceştia le adoptă pentru a gestiona în mod eficient dezvoltarea resurselor umane în cadrul companiilor pe care le conduc.

SAP (NYSE: SAP), lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile, cu soluţii de la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare.

Sursa foto: train2perform.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.