De ce este moartea benefică pentru conturile bancare ale unor staruri?

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 26/10/2013 » By Alina Mihailescu » Divertisment

Michael-Jackson

Michael Jackson, Elvis Presley, Elizabeth Taylor, cu toții au devenit mult mai bogați după ce au murit. Michael Jackson, spre exemplu, a câștigat 160 de miliaone de dolari anul trecut, depășind-o chiar și pe Madonna, care nu a făcut de cât 125 de milioane. Cum se poate una ca asta? 

Există două motive pentru care unele staruri s-au îmbogățit extrem de mult după moarte.  În primul rând, este vorba de oameni care au avut o influneță extraordinară în timpul viețiilor iar fanii doresc să dea bani pe filme, discuri, CD-uri și cărți cu și despre idolii lor. În cazul lui Michael Jackson, spre exemplu, o bună parte din câștigurile sale post mortem vin din contractul semnat cu Cirque du Solieil, care plătesc din greu pentru a-i folosi melodiile în timpul spectacolelor lor. Cei de la Cirque du Soliel au încasat 300 de milioane de dolari în turneul lor de anul trecut, iar câștigurile continuă să se adune.

Elvis Presley, ca și Jackosn, adună bani și după moarte din vânzările de discuri, din vizitele turiștilor la Graceland dar și din filmele sale, care continuă să fie extrem de populare și bine cotate. Numele Bob Marley vinde și în zi de azi tone de difuzoare, sacoșe, tricouri și da, inclusiv căni de cafea și alte asemenea obiecte pe care fanii muzicii sale dau bai grei.

Al doilea motiv pentru care aceste nume mari ale muzicii și filmului continuă se se îmbogățească este ilar și oarecum simplu de ghicit: ei sunt morți și nu mai pot să-și cheltuiască banii după pofta inimii! Multe dintre vedetele care au devenit mai bogate după moarte, aveau reputația de mari cheltuitoare în timpul vieții.

Michael Jackson, că tot pe el ar trebui să-l dăm drept exemplu, cheltuia și câteva sute de mii de dolari dintr-o lovitură. El avea obiceiul să intre într-un magazin și să-i cumpere toate produsele. Acum că starul a murit, nu vor mai fi achiziționate statui scumpe din bronz cu Peter Pan, nici maimuțe sau tigrii și nici nu vor mai fi de plătit despăgubiri de milioane de dolari în urma unor acuzații de pedofilie…

Starul a murit și nu mai poate să-și strice imaginea de victimă pe care presa, familia și fanii i-au construit-o, pierzând astfel iarăși milioane bune de dolari. La Michael Jackson se întâmplă la fel ca în cazul lui Elvis Presley. Lumea refuză să-l țină minte pe acel Elvis bătrân, gras, buhăit și dependent de droguri. Toți își aduc aminte cu drag de idolul tânăr, frumos și talentat. Iar acum, în cazul lui Jackson se va întâmpla la fel.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.