România, prezentă cu noi evenimente culturale în Turcia! Vezi despre ce evenimente este vorba!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 17/03/2014 » By Gabriela Sava » Cultură, Stiri nationale

Organizarea unei lansări de carte în cadrul târgului dedicat diasporei la Istanbul şi participarea Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj Napoca la Festivalul ‘Izmir International Puppet Days’ sunt două noi evenimente culturale româneşti în Turcia susţinute de ICR Istanbul.

La iniţiativa asociaţiei diasporei române din Istanbul, Asociaţia România pentru Asistenţă şi Solidaritate Socială, ICR Istanbul a găzduit pentru al patrulea an consecutiv un târg de primăvară, la 7 martie, în aceeaşi seară, în prezenţa ambasadorului României în Turcia, Radu Onofrei, şi consulului general al României la Istanbul, Adriana Ciamba, fiind lansat volumul ‘România din afara României: Avem!’ de Monica Săvulescu Voudouri, o carte de eseuri despre imigranţii români, apărută la editura Tracus Arte.

În a doua săptămână a lunii martie, teatrul de păpuşi PUCK a participat la cea de-a 8 ediţie a Festivalului ‘Izmir International Puppet Days’ care se desfăşoară în perioada 6-23 martie, informează ICR Istanbul. Spectacolul ‘Motanul vrăjitoarei’ după Korky & Thomas a avut patru reprezentaţii în zilele 10, 11, 12 şi 13 martie, scenariul şi regia fiind semnate de Decebal Marin şi Sandu Marian. Spectacolul a câştigat premiul pentru arta animaţiei la Festivalul ‘Valise’ din Lomza, Polonia, în 2005.

În urmă cu doi ani, ‘Izmir International Puppet Days’ a fost ales al doilea festival internaţional de teatru ca importanţă la nivel european, după Sarnafil, Franţa. Participarea din acest an reprezintă deschiderea unui parteneriat gândit pe o lungă durată – precizează comunicatul.

Sursa foto: radiocluj.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.