Supă de linte cu spanac și oregano

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 15/01/2014 » By Alina Mihailescu » Culinar

supa-de-linte

Într-o zi friguroasă de iarnă, nimic nu este mai bun decât un bol cu supă de casă. Există foarte multe varietăți de supe, de la cele clasice, precum este cea de pui, până la supe care folosesc ingrediente recomandate de dieteticieni, cum este supa de varză. Noi vă propunem supa de linte cu sanac și oregano, o rețetă delicioasă și sățioasă, perfectă după o zi grea de muncă:

Ingrediente:

  • o ceapă tocată
  • un sfert de ceașcă de ulei de măsline
  • 2 morcovi tăiați cubulețe
  • 2 țeline tăiate tot cubulețe
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • o linguriță de oregano uscat
  • o frunză de dafin
  • o linguriță de busuioc uscat
  • o conservă de roșii fără pieliță
  • două căni mari de linte uscată, ținută în apă timp de vreo două ore
  • o mână de spanac tocat mărunt (poate fi din conservă sau congelat, în caz că nu găsiți proaspăt)
  • două linguri de oțet
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Într-o oală mare, încălziți uleiul la foc mediu. Puneți în oală ceapa, morcovii și țelina și căliți-le până devine ceapa moale. Adăugați usturoiul, busuiocul și oregano, și gătiți toate ingredientele pentru încă două minute. După ce ingredientele s-au înmuiat, puteți adăuga lintea și roșiile din conservă, peste care turnați câtă apă doriți. Fierbeți supa la foc mic pentru o oră. Înainte de servire adăugați spanacul și lăsați-l să fiarbă în supă până se înmoaie. La urmă de tot se pun și cele două linguri de oțet, precum și sare și piper după gust.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *