VIDEO: Sergiu Boncalo, povestea unui tânăr timișorean pasionat de motorsport (partea a II-a)

Daca iti place articolul da-ne un like!

Sergiu - portret interviu partea a doua

pure kanna Continuăm în această seară interviul cu Sergiu Boncalo, a cărui primă parte a fost publicată în cursul serii trecute.

follow site În chiar preziua cursei de la Arad la care va participa, Sergiu și-a făcut timp și ne-a vorbit despre prietenii lui, despre oamenii care îl ajută, despre mașinile la care visează, dar și despre emoții și sentimente despre care, așa cum veți vedea mai jos, afirmă că…nu pot fi descrise în cuvinte.

Sergiu, ce le-ai recomanda celor care se află la început de drum în practicarea acestui sport?

– În primul rând să nu se dea pe stradă, pentru că este foarte periculos. Și să înceapă ușor. Iar cu timpul vor vedea că se vor învăța să meargă din ce în ce mai tare.

Care sunt calitățile care îi sunt necesare unui pilot pentru a putea face performanță în acest domeniu?

– Nu mă consider pilot, deci nu știu. Dar aș putea să zic că importante sunt pasiunea și ambiția de a progresa.

Ce a adus nou sau ce a schimbat în viața ta practicarea acestui sport?

– Am câștigat mult respect. Și cunoștințe multe, și mulți prieteni buni.

Care sunt mașinile tale preferate pentru activitățile competiționale și care în plan personal?

– Eu am doar o singură mașină, care combină ambele utilizări: go site Honda Civic VTI. Dar pentru activități competiționale vreau doar mașini japoneze. Iar pentru uz personal, e binevenită orice mașină cu care să îmi fac treaba. Visul meu este însă un follow link Mitsubishi Evolution 9 și un how much is cbd Nissan r34 gt-r.

Cine te ajută să îți îngrijești și să îți întreții mașina de concurs? Și care sunt îngrijirile de care are nevoie o astfel de mașină de competiție?

– Băieții de la Service Taifun Racing mă ajută, Nebunu (Alex Georgescu) și Druje (Milan). Și, pe lângă ei, toți prietenii hondari, care mă ajută și ei cu una, cu alta: Nopcea, Fiffty, Iochim, Buzdugan, Carlo, Pao, Zenu, Vale, Luci, cărora le mulțumesc pe această cale. Și, nu în ultimul rând, le mulțumesc părinților mei, care au încredere în mine și sunt lângă mine cu fiecare ocazie și care mă ajută cu tot ceea ce stă în puterile lor. Mașina mea, fiind și o mașină de stradă, nu doar una de concurs, și fiind și enter site Honda (adică fiabilă), nu necesită costuri foarte mari de întreținere, piesele sunt ieftine.

Există și sponsori care te ajută să participi la competiții sau să îți întreții mașina?

– Din păcate, eu sponsori în acest moment nu am. Tot ceea ce fac, fac din banii mei, chiar dacă asta presupune să îmi fac și datorii uneori. Pentru anul viitor însă sper să atrag sponsori, să îmi pregătesc mașina așa cum trebuie și să urc la un nivel mai sus, mi-aș dori mult buy tincture VTM național.

see url “E o competiție cu mine. Încerc să îmi înving frica și să forțez virajele, să duc mașina la limită, să câștig experiență, mă simt liber și îmi place enorm senzația aceasta, nu o pot explica în cuvinte”

Care este senzația cea mai plăcută pe care o simte un pilot în timpul curselor auto: cea dată de adrenalină, atunci când motorul e turat la maximum și mașina aleargă cu viteză sau senzația că ești 100% stăpân pe mașina ta, pe care, dacă o strunești cu pricepere, poți ajunge în postura de câștigător al cursei? Sau?! Cum se văd lucrurile acestea de acolo, de pe circuit?

– Te încearcă ambele senzații, aș spune. Deoarece adrenalina și puțină frică există, vrei-nu vrei. Și, pentru a câștiga cursa, trebuie să stăpânești foarte bine mașina, și asta mergând cât mai tare.

Apropo de frică, spui că acest sentiment există, oricât de experimentat ai fi? Povestește-ne, te rog, despre un moment în care ție personal ți-a fost frică. Ziceai la un moment dat despre senzația pe care ți-o dau cursele de viteză pe traseu montan. Cum e acolo? Ce simți atunci când te afli singur, pe traseu, doar tu și mașina ta?

– Eu zic că pe un traseu de viteză frica există într-o măsură mai mică sau mai mare la oricine, indiferent de experiență, părerea mea. Cel mai frică mi-a fost la VTM, era viteza foarte mare și nu am rollcage (cușcă de protecție) și am mers cu frică. Sunt cele mai frumoase curse la care am participat până acum (doar două, din păcate, ambele pe același traseu), dar foarte periculoase, mai ales fără rollcage. VTM e superb, să mergi printre copaci, pe marginea unor prăpăstii, cu viteză, să poți tăia virajele, este o senzație extraordinară, nu o pot explica. E o competiție cu mine, încerc să îmi înving frica și să forțez virajele, să duc mașina la limită, să câștig experiență, mă simt liber și îmi place enorm senzația aceasta, nu o pot explica în cuvinte.

Ce sfat le-ai da celor care se dovedesc pe șosele niște împătimiți ai vitezei? Chiar e adevărat că există o beție a vitezei și că senzația pe care ți-o conferă viteza foarte mare la volan este una de neegalat?

– Eu nu sunt un fan al vitezei. Din cauza vitezei am rămas fără permis 3 luni, și atunci m-am potolit. Le-aș spune să nu abuzeze de viteză. Nu are rost, în primul rând. Iar dacă totuși o fac, atunci să se gândească de mai multe ori, deoarece își pun în pericol viața atât lor, cât și celorlalți.

Care sunt celelalte pasiuni pe care le ai în viața de zi cu zi? Cum îți place să îți petreci timpul liber?

– Colecționez machete, aceasta ar fi o altă pasiune de-a mea. Timpul liber îl petrec pe la garaj, cu prietenii și pe la un suc sau pe la stadion când e cald.

Atunci când practici un astfel de sport, mai e loc în viața personală și pentru un pahar de vin bun sau de o bere rece, vara, cu prietenii, la o terasă sau pentru o ieșire în club?

– Sigur că da, tot timpul se poate găsi un pic de timp pentru o ieșire mică, pentru distracție, din când în când. Nu foarte des, însă, deoarece majoritatea banilor se investesc în mașină și în deplasări.

Mâine (duminică, 29 septembrie a.c. – n.red.) va avea loc la Arad ultima etapă din Campionatul de Rally Sprint Regional, la care Sergiu va participa.

Gândurile pe care le-a împărtășit cu noi în chiar ajunul concursului sunt cele al unui tânăr extrem de ambițios, care și-a propus să progreseze cu fiecare etapă la care participă și care și-a stabilit deja drept țintă pentru la anul participarea la VTM la nivel național.

Aceia dintre cititorii noștri care se vor afla mâine la Arad, îl vor putea vedea pe Sergiu direct pe circuitul de concurs. Celor care nu vor avea această ocazie, NewsTimișoara le oferă mai jos spre vizionare înregistrări pe care Sergiu Boncalo ni le-a pus la dispoziție din alte competiții la care a participat în trecut.

Mult succes timișoreanului Sergiu Boncalo în competiția de mâine și îl așteptăm cu vești dintre cele mai bune!

GALERIE VIDEO:

 

 

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.