Varujan Vosganian: “Dacă voi fi chemat la Parchet, la fiecare întrebare voi întreba de ce nu e şi preşedintele Traian Băsescu aici”

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 03/09/2013 » By Ioana Sarafoleanu » Actualitate, Stiri nationale

Varujan Vosganian, despre punerea sa sub urmarire pentru subminarea economiei nationale

Discountul acordat marilor consumatori de gaze a dus la salvarea a 9.000 de locuri de muncă, iar efortul a fost minim şi a fost recuperat de Romgaz, a explicat în cursul zilei de astăzi Varujan Vosganian, ministrul Economiei, într-o conferinţă de presă.

 

Vosganian a amintit că Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă prin care producătorii de îngrăşăminte chimice primeau discount la gaze timp de 6 luni și că, după dezbaterea sa în Parlament, actul normativ cu modificările care i-au fost operate a prevăzut acordarea acestui discount timp de 18 luni.

 

Varujan Vosganian a precizat că această lege a fost promulgată chiar de către preşedintele Traian Băsescu.

 

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea cu rapiditate şi fără să clipească. Dacă voi fi chemat la Parchet, la fiecare întrebare voi întreba de ce nu e şi preşedintele Traian Băsescu aici‘,

 

a declarat ministrul Varujan Vosganian, care a arătat că a citit documentele întocmite de procurori și că în ele nu există nicio referire la persoana sa în legătură cu vreun act de corupţie.

 

Vosganian a susţinut că măsura de a acorda producătorilor de îngrăşăminte gaze ieftine a fost luată pentru a salva cele 9.000 de locuri de muncă din această ramură industrială şi pentru a ajuta agricultura.

 

România a pierdut mare parte din industrie şi nimeni n-a fost tras la răspundere. Noi am salvat mii de locuri de muncă cu efort minim, recuperat apoi de Romgaz‘,

 

a mai declarat Varujan Vosganian.

 

Ministrul Economiei a mai arătat că discountul oferit producătorilor de îngrăşăminte a fost de 14-15 milioane de euro în total, însă, dacă nu s-ar fi luat această măsură, pierderile ar fi fost mult mai mari pentru economia ţării şi pentru Romgaz.

 

La acel moment, preţul petrolului era 140 de dolari pe baril, iar preţul gazelor era foarte mare. Firmele primiseră preavize de închidere, sindicatele pichetau primăriile, erau 9.000 de salariaţi. Doar ajutoarele de şomaj şi CAS-urile pe care le-ar fi plătit statul depăşeau discounturile acordate, plus reducerea activităţii Romgaz, plus pierderile din TVA pentru gazele care nu s-ar fi consumat‘,

 

le-a explicat jurnaliștilor Varujan Vosganian.

 

Procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, a solicitat în cursul zilei de ieri procurorului general Tiberiu Niţu să sesizeze Senatul şi pe preşedintele Traian Băsescu pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi faţă de fostul ministru Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminare a economiei naţionale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.

 

Sursa info: www.agerpres.ro
Sursa foto: www.evz.ro

 

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.