Titlul de Cetăţean de Onoare, acordat în 2014 luptătorilor în Revoluţie decedaţi în ultimii 25 de ani

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 17/12/2013 » By George Carp » Actualitate, Stiri locale

eroi-titlu

Luptătorii în Revoluţia din Decembrie 1989 de la Timişoara, care au decedat între timp vor primi anul viitor titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, a anunţat primarul Nicolae Robu.

De asemenea, fiecare asociaţie de revoluţionari îşi va putea desemna câte un membru în viaţă care să primească această distincţie, dacă vor dori.

În decembrie 2014, când se vor împlini 25 de ani de la Revoluţia din 1989, le vom acorda aceste titluri post mortem de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara tuturor eroilor martiri care au murit în acele zile, dacă nu li s-au acordat. Acelaşi lucru îl vom face şi pentru cei care au luptat în Revoluţia din Timişoara şi au decedat între timp. De asemenea, dacă asociaţiile vor dori, fiecare dintre ele îşi va putea desemna câte un reprezentant în viaţă care să primească titlul“, a declarat marţi primarul Nicolae Robu.

În 1999, printr-o Hotărâre a Consiliului Local Timişoara, eroilor martiri din Decembrie 1989 decedaţi la Timişoara li s-a acordat titlul post mortem.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.