Timişoara va avea doar autobuze cu motor electric ca la Barcelona

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 22/01/2013 » By News TM » Actualitate, Stiri locale


ratt_8_0_1.JPG

Conducerea RATT trebuie să vină cu propuneri de înfiinţare de noi linii de autobuze, dar şi paralel cu liniile de tramvai, acolo unde nu există posibilitatea de a asigura doar cu tramvaiul o frecvenţă de circulaţie bună. Primarul Robu este în continuare nemulţumit de modul în care este condusă Regia Autonomă de Transport în Comun, mai ales că a aflat că în garajele RATT se află 15 autobuze care nu sunt folosite pentru că…nu există şoferi.

În ceea ce priveşte achiziţionarea de tramvaie noi, edilul timişoreilor nu prea agreează această idee, mai ales că cele mai ieftine tramvaie costă în jur de 1,5 milioane de euro, pe când reabilitarea celor vechi se ridică la cel mult 250.000 de euro. "Voi face o deplasarea la Iaşi sau la Paşcani ca să văd cu ochii mei cum arată un tramvai reabilitat şi mă voi plimba cu el. Timişoara nu are capacitatea financiară să cumpere tramvaie noi, mai ales că ne-ar trebui cel puţin 50 de tramvaie", a afirmat Nicolae Robu, marţi.

Proaspăt întors de la Barcelona, primarului Robu i-a venit ideea de a cere un studiu privind oportunitatea iniţierii unui proiect multianual pentru introducerea treptată în oraş a autobuzelor cu motor electric. "La Barcelona există un astfel de proiect care îşi propune ca în termen de cinci ani, toate autobuzele să fie cu motor electric, care au poluare 0", a mai adăugat edilul timişorenilor.

Adriana Mîţ
 

În câţiva ani, pe străzile Timişoarei vor circula doar autobuze cu motor electric pentru că nu poluează aerul. Nicolae Robu a luat această decizie după ce a aflat că şi Barcelona a demarat un proiect în acest sens.

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *