Sistem de parcare cu taxă ca la San Francisco! Timişorenii vor cumpăra tichete doar prin telefon

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 22/01/2013 » By News TM » Actualitate, Stiri locale


masini.jpg

Timişoara va avea un nou sistem de parcare cu taxă la fel ca în San Francisco. Acesta va fi unul mai corect în raport cu cetăţenii, iar în zonele periferice, în care acum se plăteşte taxă de staţionare, şoferii pot parca gratis. "Dorim ca plata să se facă numai cu ajutorul telefonului, va fi un sistem bazat pe tehnologiile moderne. De asemenea, dorim ca pe telefon să poată apărea adresa celei mai apropiate parcări şi distanţa până la ea, tariful de parcare şi câte locuri libere sunt. Tichetele de parcare vor dispărea, dar se vor păstra abonamentele", a afirmat, marţi, edilul timişorenilor.

Timişorenii care doresc să îşi facă abonamente pe termen lung pentru parcările din apropierea locului de muncă sau locuinţă, vor beneficia de discount-uri. De asemenea, primarul Robu a afirmat că maşinile care vor fi parcate neregulamentar nu vor mai fi ridicate pentru că "această afacere a produs cele mai mari nemulţumiri timişorenilor". "Preţurile se vor modifica, dar nu vor creşte. Am speranţa că prin noul sistem vom încasa mai mulţi bani la bugetul local decât prin vechiul sistem, deşi noul sistem va opera cu tarife mai mici sau cel mult egale cu cele vechi", a mai precizat Nicolae Robu.

A.M.
 

Municipalitatea din Timişoara lucrează la noul sistem de parcare cu taxă, care va fi finalizat în cel mult trei săptămâni. Primarul Robu dă asigurări că tarifele nu vor creşte, iar noul sistem de parcare va fi bazat pe tehnologii moderne. Astfel, tichetele de parcare se vor achiziţiona doar cu ajutorul telefonului, iar printr-un program, şoferii vor ştii dacă sunt locuri libere în cele mai apropiate parcări.
 

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *