Senatul României a respins cererea de reexaminare a Legii referendumului

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 03/09/2013 » By Ioana Sarafoleanu » Actualitate, Politică, Stiri nationale

PARLAMENT - DECLARATIE - INDEPENDENTA - KOSOVO

Senatorii au respins, în şedinţa de plen de astăzi, cererea de reexaminare transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu pentru modificarea Legii referendumului, în sensul stabilirii unui cvorum de participare de 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale şi a unui cvorum de validare egal cu majoritatea voturilor valabil exprimate, dar nu mai puţin de 25% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale, pentru toate tipurile de referendum.

Cererea de reexaminare a fost respinsă prin adoptarea raportului întocmit de către Comisia juridică a Senatului, care propunea plenului adoptarea proiectului de lege în varianta decisă în data de 29 mai de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, şi transmisă spre promulgare preşedintelui, dar ţinându-se cont de completările formulate ulterior de către Curtea Constituţională prin decizia din 26 iunie.

În acest fel, proiectul de lege, în forma lui iniţială, a fost adoptat cu 94 de voturi pentru, 30 de voturi împotrivă şi o abţinere.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Traian Băsescu a susţinut, atunci când a trimis proiectul de lege spre reexaminare Parlamentului, că este oportună reglementarea unei participări de cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente pentru ca referendumul să poată exprima voinţa cetăţenilor.

Sursa info: www.agerpres.ro
Sursa foto: www.nasul.tv

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.