Program de sărbătoare și la Spitalul Județean din Timișoara. Până și meniul pacienților internați se va adapta obiceiurilor culinare specifice Paștelui!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 01/05/2013 » By Ligia Huțu » Actualitate, Sănătate, Stiri locale

Masă de Paște la SCJUTimișoara

Într-un comunicat de presă remis de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, Liana Dacilescu, se înștiințează că, pe durata minivacanței prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Mai și a Sărbătorilor Paștelui, SCJUT va funcționa în regim de gardă, urmând ca din data de 7 mai programul de lucru să revină la normal.

De asemenea, în perioada 1 – 6 mai, Ambulatoriul de specialitate va fi închis.

Nu același lucru se va întâmpla însă la Unitatea de Primire Urgențe a SCJUT, unde, din cauza specificului activității, programul de lucru va fi unul normal, în ture de 12 ore.

Pe timpul zilei, pe tură, garda va fi asigurată de câte 3 medici: medici specialiști și medici primari, medici rezidenți, precum și asistente.

Pe durata nopții, garda va fi asigurată de către doi medici: medic specialist și medic primar, medici rezidenți, precum și personalul mediu.

O parte din atmosfera Sărbătorilor Paștelui se va resimți și în adaptarea, în măsura în care pacienților nu le sunt impuse restricții alimentare din cauza afecțiunilor de care suferă, meniului zilei de duminică, 5 mai a.c., la specificul unui meniu adecvat unei mese de sărbătoare.

Astfel, doar pentru ziua de duminică, atunci când creștinii ortodocși prăznuiesc Paștele, bolnavii fără restricții alimentare vor avea următorul meniu:

Mic dejun – ceai cu lămâie, margarină, șuncă presată, ou roșu și drob de miel
Prânz – borș rusesc, paste cu sos și carne de pasare, cozonac
Cină – salată orientală, ceai

Luni, 6 mai, la masa de prânz, bolnavii internați în spital pe perioada Sărbătorilor Pascale vor avea parte în meniu și de tradiționalele sarmale în foi de varză.

Bucătăria Spitalului Clinic Județean de Urgență va avea de pregătit cu acestă ocazie aproximativ 600 de porții de mâncare.

Sursa foto: www.foodstory.ro

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.