Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea referendumului

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 21/09/2013 » By Ligia Huțu » Actualitate, Stiri nationale

Traian Basescu - Scoala de vara de la Izvoru Muresului

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat în cursul zilei de astăzi Curtea Constituţională, cu privire la Legea Referendumului.

Traian Băsescu a acuzat prezentul act normativ de faptul că ar conține prevederi care “înfrângprincipii constituţionale legate de exercitarea suveranităţii de către popor.

Preşedintele a trimis astăzi o sesizare de neconstituționalitate preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în conformitate cu prevederile Articolului 146 lit. a) din Constituţia României şi ale Articolului 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În sesizarea sa, preşedintele susţine că stipularea unui cvorum de participare la referendum de cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente încalcă prevederile Art. 2 alin. (1) din Constituţia României, deoarece premisa unei manifestări democratice a suveranităţii prin intermediul poporului se poate asigura doar prin participarea la referendum a majorităţii cetăţenilor, constând în jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Traian Băsescu susţine, drept urmare că ar trebui ca legea să prevadă că pentru validarea referendumului este necesar un cvorum de 50% plus unu.

Sursa info: www.mediafax.ro

 

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.