Ponta: Persoanele vinovate de fraude la bacalaureat trebuie pedepsite, dar "fără abuz şi spectacol"

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 05/07/2013 » By Ligia Huțu » Actualitate, Stiri nationale

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta pledează pentru sancționarea,  “fără abuz şi spectacol”, a celor care se fac vinovați de fraudarea masivă a examenului de bacalaureat.

În cursul acestei dimineți, premierul Victor Ponta a afirmat că persoanele care se fac vinovate de fraudarea examenului de bacalaureat trebuie pedepsite, însă acest lucru ar trebui să se facă fără abuz și spectacol, evitându-se ceea ce, în aprecierea premierului, au constituit abuzurile comise de procurori în vara anului trecut, în problema referendumului organizat pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

 

Premierul a solicitat ca verificarea cazurilor de fraudare să nu fie transformată într-un spectacol.

 

Dacă există corupţie – şi există, în mod clar a existat – e foarte bine ca aceasta să fie combătută şi trebuie luate măsuri foarte dure. Şi profesorii care luau mită pentru subiecte trebuie să răspundă penal, ca un semnal pentru toţi ceilalţi. Pe de altă parte, sper doar ca lucrurile acestea să se desfăşoare în procedurile normale, pentru că, totuşi, după ce anul trecut i-am văzut pe procurorii domnului preşedinte Băsescu şi ai lui Morar (Daniel Morar – n.red.)cum fugăreau oamenii prin sate, acum iau cu autobuzele elevi. Începe să arate ca o societate înainte de 1989“,

 

și-a reiterat premierul Victor Ponta punctul de vedere.

 

În cursul zilei de astăzi, mai mulţi elevi care au susţinut bacalaureatul la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din București şi părinţii acestora vor fi audiaţi la Poliţia Capitalei, în dosarul în care se fac cercetări privind suspiciunile de fraudă la examen.

 

Directoarea liceului bucureștean care a coordonat, se pare, acțiunile care au condus la fraudarea în masă a examenului de bacalaureat organizat în Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, a fost arestată deja pentru trafic de influenţă.

 

 

 

Sursa info: www.mediafax.ro
Sursa foto: www.ghimpele.ro

 

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.