Peste 100 de eleve de liceu răpite de islamişti! Vezi ce s-a întâmplat cu fetele!

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 16/04/2014 » By Gabriela Sava » Actualitate, Justiţie, Stiri externe

Peste 100 de tinere au fost răpite dintr-un liceu din statul Borno, nord-estul Nigeriei, de către islamişti înarmaţi din Boko Haram, aceasta fiind o operaţiune fără precedent într-o ţară afectată deja de atacuri teroriste ale acestui grup, relatează AFP.

Răpirea s-a produs luni seara, a declarat o sursă de securitate nigeriană. În aceeaşi zi, o autogară din Abuja a fost ţinta unui atentat ce s-a soldat cu cel puţin 75 de morţi şi 141 răniţi, fiind cel mai sângeros atac comis în împrejurimile oraşului.

Liceenele, originare din localitatea Chibok, în sudul statului Borno, au reuşit să scape de răpitori sărind din camionul care le transporta, în noaptea de luni spre marţi.

Potrivit unei surse de securitate, răpitorii sunt membri ai grupului islamist armat Boko Haram – al cărui nume semnifică ‘educaţia occidentală este un păcat’ în limba hausă. Grupul Boko Haram a vizat de obicei şcoli în cursul insurecţiei ce s-a soldat cu mii de morţi din 2009.

Bărbaţi înarmaţi au sosit ‘în camioane şi pe motociclete şi s-au îndreptat spre şcoală’, a declarat un locuitor martor la răpire. Un responsabil din domeniul educaţiei a afirmat că au avut loc schimburi de focuri timp de mai multe ore, dar islamiştii au reuşit să intre în liceul de fete din Chibok.

Grupul, considerat organizaţie teroristă de către Washington, a fost implicat în ultimele luni în răpirea mai multor francezi la graniţa dintre Nigeria şi Camerun.

Sursa foto: lindaikeji.blogspot.com

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.