“Legea câinilor fără stăpân”, modificări tardive care au la bază sacrificiul unui copil nevinovat. Băiețelul de patru ani din Capitală ucis luni de un câine este condus azi pe ultimul drum

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 05/09/2013 » By Ligia Huțu » Actualitate, Opinie, Stiri nationale

Ionut Anghel

Băiețelul de patru ani care și-a pierdut viața în cursul zilei de luni pe un teren aflat în proprietate privată din Capitală, sfâșiat practic de câinii comunitari, va fi condus astăzi pe ultimul drum.

Durerii fără margini a familiei, autoritățile în drept i-au răspuns până acum doar cu declarații sterile și cel mai adesea contradictorii, care se bat cap în cap și ezită să formuleze o soluție tranșantă în problema câinilor vagabonzi de pe străzile Bucureștiului.

În vreme ce părinții își plâng pruncul, responsabilii pentru câinele care i-a curmat viața micuțului își argumentează fără scrupule nevinovăția. Acesta a fost cazul voluntarei de la Asociația fantomă Caleidoscop, în proprietatea – doar teoretică – a căreia se afla animalul care l-a sfâșiat pe băiețelul de patru ani și a directorului de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Răzvan Băncescu. Aceasta în vreme ce președinta fundației Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a fost, cel puțin până în acest moment, de negăsit pentru a formula un punct de vedere vizavi de tragicul incident.

Primarul General Sorin Oprescu a propus aseară soluția organizării unui referendum care să decidă dacă populația este de acord sau nu cu eutanasierea câinilor comunitari, în vreme ce premierul Victor Ponta a căutat să paseze răspunderea în ograda președintelui, invocând nesoluționarea acestei probleme în vremea în care Traian Băsescu era Primar General al Capitalei.

Prezent în cursul dimineții la Cluj, președintele Senatului, Crin Antonescu, a părut să dea dreptate președintelui, precizând că nu animalele, ci oamenii sunt de vină pentru moartea lui Ionuț și criticând ideea referendumului propus de Sorin Oprescu.

În contextul acestei dispute, ale cărei rezultate, din păcate, nu se profilează încă, rămâne o singură realitate, dură și ireversibilă: un prunc nevinovat de doar patru anișori, Ionuț Anghel, va fi înmormântat astăzi la Cimitirul „Sfânta Vineri“ din Capitală.

Tatăl lui Ionuţ, copleșit de durere, declară că înţelege cu greu ce s-a întâmplat. Ştie însă că, de acum înainte, nu o să mai aibă linişte:

“Eu, ca părinte nu o să am niciodată conştiinţa împăcată şi pentru cei care spun totuşi asta, îi rog să vină să vadă şi apoi să spună că au conştiinţa împăcată. Ultimele clipe ale unui îngeraş au fost groaznice“,

a declarat în cursul zilei de ieri tatăl copilului.

Sursa foto: www.rtv.net

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.