Aquatim finalizează un proiect de 120 de milioane de euro cu finanţare europeană

Daca iti place articolul da-ne un like!

Published On 08/01/2014 » By George Carp » Actualitate, Stiri locale

aquatim-timisoara

Principalul furnizor de apă potabilă şi sisteme de canalizare din vestul ţării, Aquatim, va finaliza în acest an un amplu proiect demarat în 2008, în valoare de aproape 120 de milioane de euro, finanţat în proporţie de 70% de Uniunea Europeană prin Fondul de coeziune – POS Mediu.

Până la finele anului, Aquatim va mai extinde cu 40 de kilometri reţeaua de apă şi canalizare din Timişoara.

Valoarea totală a proiectului ‘Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş’ este de 509,635 milioane de lei (118.871.000 de euro), din care 73,92% sunt fonduri nerambursabile din Fondul de coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,74% de la autorităţile locale“, a declarat miercuri dr. ing. Ilie Vlaicu, director general al Aquatim.

Proiectul prevede pentru judeţul Timiş o paletă largă de investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor unionale.

La finalul proiectului, investiţiile de 53 de milioane de lei din Timişoara vor însuma 10 km de reţea nouă de apă şi aproximativ 30 km de sistem de canalizare nou

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Daca ti-a placut articolul, da-i un SHARE

Tags

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

Leave a Reply

Sau

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.